Your address will show here +12 34 56 78
VENTILIRAJUĆE FASADE

Aluminij je kao materijal izrazito krut, ali istovremeno fleksibilan i tanak.


Ventilirane fasade su montažni sustavi, koji se sastoje od potkonstrukcije koja nosi završnu oblogu.


Ventilirane fasade imaju prostor između fasadne obloge i vanjskog zida – idealno mjesto za izolacijske materijale. Eventualne kapljice kiše i kondenzirane vodene pare suše se pod utjecajem strujanja zraka u ventiliranom zračnom prostoru, tako da izolacijski materijal ostaje u dobrom stanju i učinkovit kroz dugi niz godina.


U našoj ponudi možete pronaći aluminijske fasade te staklene fasade renomiranih proizvođača TRESPA, ALBOND, ALUCOBOND. Aluminijske fasade koriste se za suvremena arhitektonska rješenja (prvenstveno za poslove objekte). Aluminij je kao materijal izrazito krut, ali istovremeno fleksibilan i tanak. Zbog tih odlika, aluminijske fasade otporne su na različite udare i atmosferske utjecaje te osiguravaju brzu i jednostavnu montažu.


Saklene fasade formirane su tako da staklene plohe vidno razdvajaju horizontalni i vertikalni nosači pri čemu formiraju mrežu odnosno raster sa staklenim plohama.


  • Text Hover
Alubond

Alubond U.S.A. je metalni kompozitni panel koji se sastoji od dva sloja lima, koji mogu biti od aluminija, nerđajućeg čelika, bakra, cinka, titana i sl.

Trespa

Trespa® Meteon® je estetski uvjerljiv materijal, gotovo neograničenih mogućnosti oblikovanja. Različitih boja, ritma i dubine za generacije arhitektonskih obloga koje tek dolaze.

Zaštita

Ventilirane fasade se koriste kao zaštita zgrada od učinaka vjetra i kiše. Prednost je i kombinacija estetike visoke razine, kao i zvučne i toplinske izolacije.

Podkonstrukcija

Podkonstrukcija je statična veza između strukture vanjskog zida i obloge pročelja . Aluminij i drvo, ili njihova kombinacija, potencijalni su materijali za noseće konstrukcije.

  • Alucobond
  • Alubond
  • Trespa
  • Staklo